Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koltrastens lov

Din röst
genljuder
genom hela
min dag

tolkningsbar
relaterar den
till' det som sker

på insidan

vet du att du sitter
i mitt bröstkorgsträd
på en revbensgren

att du har ett eget altare
utanför porten
in till hjärtats förmak
där jag lutar
mitt huvud
mitt på dagen
trött av fågeltjatter

på utsidan

låter du dig klinga
i det ljudrum
som är allas
endast
då alla
andra tiger

återhållsam
intensiv
trovärdig

öppnar du varje morgon
ditt fönster
med en näbbkyss
på solens nos

ser till varje afton
att stänga det åter
när solsvansen
dragits in under
den mörka kroppen

då sjunger du
din vaggsång
som väcker ditt
eget mörker

till liv




Fri vers av Petter Wingren
Läst 212 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-03 06:26



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken fantastisk poesi du diktat till denna underbara fågel och dess ljuvliga trösterika toner.
2018-05-03

    Sefarge VIP
Intressant Innerlig skrivelse
Om skapelsens yttre.
Som når in i
betraktaren?
:}
2018-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren