Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skål för Döden!


Din dödfödda dotter

 

 

Du bär din dödfödda dotter i din barm,

som trängs med Jack, Jim och Captain Morgan.

Din kjol skaldar poesi om dussintals män

som roat sig vilt mot en påse med vitt.

 

 

Din längtan rinner sakta ner för dina ben;

han lämnar en sedel och drömmen om Nytt!

Du flyr till Paris, Louvren och Champs-Élysées;

men vaknar på muggen när trippen är slut.

 

 

Du bär din dödfödda dotter i din barm,

som har besegrat Jack, Jim och Captain Morgan

med svart fantasi och dränerade vener:

Du gråter av glädje, med benen i kors.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-15 19:40



Bookmark and Share


    Bellissima
Fy fanns vad mörkt! Men du skriver gripande och kraftfullt som alltid
2018-05-17

  henke_r
En dikt helt i min smak. Det är dessa människor som sitter inne på de mest värdefulla historierna. Tack!
2018-05-16

  AKT VIP
Tragiska livsöden med längtan efter liv.
2018-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP