Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kort inhopp. Känns aningen bättre. Energidepåerna tycks sakteligen fyllas på. Tar inte ut ngt i förskott. Men förhoppningsvis är jag tillbaka på riktigt under sommaren. Kyss & Hyss! <3


Du tog solen som gisslan

 

 

 

Du tog solen som gisslan,

och blödde ditt karga mörker

över förbluffade kontinenter.


 

”En strimma sol mot ett lyssnande öra”,

det var din rigida lösensumma;

men det var ingen som nändes lyssna…


 


så du begravde solen i ord,

som aldrig sagts eller upplevts,

och kröp ner mellan molnens svarta lakan,



sen lät du tystnaden släcka ljuset.


 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 514 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-05-20 11:31



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Underbar text ! Bokmärker !
2020-09-04

  henke_r
Mycket stiligt skriftat herr Ekholm!
2018-05-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Mästerligt diktat, i metaforer som skriver sin historia om mörker, som vill bli ljus. Men ingen vill lyssna.
2018-05-20

  Öknens Ros VIP
Målande ord om mörker och ljus.
2018-05-20

    Sefarge VIP
Nästintill
Andaktsmässig
Högtidlig stillnad.
Underbart diktat!
Tack!


2018-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP