Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyttblock

Det ligger ett flyttblock
högst upp på den mörka kullen
varje dag genom
tusende och åter tusende år
har de starkaste karlar av varje tid
kommenderade eller av fri vilja
tagit sina starkaste spätt
och snillrikt satt emot
för att baxa blocket ur vägen
hur många män som än
med förenade krafter och list
försökte sig på
att lura stenen ur läge
vägrade den flytta sig
så mycket som en tum
de slet och de skrek
välsignade och förbannade
varje tids landvinningar
och tekniska framsteg
sattes in med de bästa förhoppningar
maskiner brummade och dunkade
väste och skvätte
alltmedan valutan förändrades
utlovades den ena summan
fetare än den andra
till den som fick flyttblocket över ända
ja medan tiden fick gråa hår
blev flyttblocket det enda fokus
allting egentligen handlade om
alla politiker och alla religioners företrädare
alla köpmän, shoppare och gamblers
upptogs alltmer av den enda stora avgörande frågan
det fanns till och med dom som lovade att
med uppammande av alla andliga krafter
dom efter döden kunde tänkas komma åt
skulle rikta all sin energi på detta enda
ja de mindre bemedlade makthavare världen
har att i samtiden erbjuda laborerade med
tanken på att tillverka en atombomb kraftigare
än någon hittills hade skådat
och var beredda att ta på sig det pris
det skulle kosta att låta den detonera
i form av världens undergång hundrafalt
och solens utslocknande som när en treåring
blåser ut sina tre ljus på tårtan i ett enda andetag...
ett enda avgörande andetag...




Fri vers av Petter Wingren
Läst 130 gånger
Publicerad 2018-05-24 05:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren