Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Punkdrömmar

Alla med drömmar om att någon gång vara
fattig och fri
Med drömmar om misär och skit
Spruckna gitarrer över fansens skrik
Drömmar om att bränna ner Berlin
Punkdrömmar om vår utopi
och jag tar kvitto när jag går ut
fan alla mina pengar är slut
jag har slängt bort allt på rus
mina punkdrömmar styr mig tillbaka ut
mina punkdrömmar drog mig tillbaka till stadens ljus


Punkdrömmar som amfetamin, typ heroin
Punkdrömmar om att vara fri i en storstadsvy
Punkdrömmar om att kasta bort sitt liv
Punkdrömmar som jag förlorar mig i

Joy division har inte stått på scen på 20 år
Punken är död men har lämnat sina spår i oss
Drömmar om lågvattenmärken vi aldrig nått
och de som faktiskt hände
våra punkdrömmar gjorde oss sämre
Vi har varit igenom för mycket skit och anarki
Vi har gått igenom så mycket för ideologin

Punkdrömmar om att kasta bort sitt liv
Punkdrömmar som jag förlorar mig i

Nancy och Sid och misären, varje tidning
Trots alla rapporter och varenda detaljerad skrivning
Ville alla bli som dem, må som dem
Hur blev lida konst?


Punkdrömmar om anarki, äntligen vara fri
Punkdrömmar om näven i luften med en hel publik
Punkdrömmen om att vara sig själv, en individ
Punkdrömmar som jag förlorar mig i




Övriga genrer av ingenallsegentligen
Läst 411 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-24 06:22



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Punkens dödliga charm lämnade djupa spår (eller sår?)

En helt STRÅLANDE anarkistpunk teosofi !!!
2018-05-24

  Larz Gustafsson VIP
Joy Division minus Ian står på scenen i form av New Order.

Själv lade jag ned mina punkdrömmar. De leder ingen vart.

Anarki är en utopi och fungerar inte eftersom människan i grunden är ond.

Sid & Nancy är knappast värda att ta efter. Parodier båda två.
2018-05-24
  > Nästa text
< Föregående

ingenallsegentligen
ingenallsegentligen