Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland tappar man bort den där ljusglimten i allt mörker


Jag mötte en älva

Jag mötte
en älva
i skuggornas dal
djupt in i
skogen
dit ljuset
aldrig når

Hon log
och viskade
en hemlighet
i natten
Av slöjan
hon målade
en stig
utav siden,

Hon droppade
små pärlor
längs stigen
av siden
som glittrade
som stjärnor
på svartaste
tjärn

Jag följde
hennes spår
av siden
och pärlor
i den längsta
av nätter
i skuggornas dal
tills stigen
tog slut och
min älva
försvann
och
gömde
sin hemlighet
bland
mörkklädda
mossar

Ännu jag söker
min älva
i natten
för att finna
hennes stig
av siden,
och pärlor
djupt in
i skogen
dit ljuset
aldrig når
i skuggornas dal




Fri vers av Nessie
Läst 792 gånger
Publicerad 2006-06-08 16:09



Bookmark and Share


  Moa Paulsson
Jättefin text! Lagom mycket upprepning som gör texten ganska lättläst.
Väldigt fint formulerat!
2006-10-03

  Fredrik Stillesjö
Hej Nessie!

En stark och vacker dikt som jag måste spara som bokmärke! Berör mig mycket och älvan hittar du snart. Hälsar vännen Fredrik
2006-06-09

    Cajsa
Mycket bra skrivet! Tycker om denna jättemycket! En 5:a får du utav mig absolut!
2006-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Nessie
Nessie