Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu vill jag vandra

Nu vill jag vandra med dig

vägen fram

med packningen på ryggen

och svårmodet i bakfickan

nedstucket djupt för säkerhets skull

 

Vaka vid vägens vall

väntan på nästa tur

viljelöst väljande våndan

vägrande vila och ro.

 

Så lätt så lätt att gå

ingenting att förstå

hoppas eller undra och tro

bara att söka en bro

för att komma över

faktiska fysiska hinder

 

Vaka vid vägens vall

vänta på nästa tur

viljelöst väljande våndan

vägrande vila och ro

 

Nu vill jag vandra med dig

framåt på nästa väg

sökande efter lyckan

som visar sig medan vi går

 

Landskapet vidgar sig plötsligt 

milsvida hisnande vyer

söker vårt ögas rum

Kippande efter andan

söker med blicken det bortom

som ändå vi aldrig kan fånga

 

Vaka vid vägens vall

vänta på nästa tur

viljelöst väljande våndan

vägrande vila och ro

 

Nu vill jag vandra med dig

vägen fram

i dal och längs en bergskam

i kamp om överlevnaden

i  forsvirvlars skummande ström

följande närhetens dröm.

 

 

 




Fri vers av Sommarnattsljus
Läst 366 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-03 09:37



Bookmark and Share


  Quasimodo
En vandring här genom och över hinder och besvär, men med vilja och mod för att gå vägen framåt mot drömmars mål!
2018-07-14

  Mia Popiana
Gillar rytmen och drivet, verkligen en dikt på väg nåntstans. Snygga alliterationer!
2018-06-08

  Jan Widströmer VIP
Allitterationer och slutrim gör din vandring. Tilltalas av metaforen med svårmodet i bakfickan.
2018-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus