Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart går du?

Varför går du min älskade son

Varför gick du in i det nattsvartaste mörkret

Du, som var så fin

Du, som är så omtänksam, innerst inne

Varför just du, av alla?

 

Jag försökte följa dig, jag fortsätter att försöka följa dig

för att om möjligt finna någon ledtråd till det obegripliga

 

Hur gick det till

När hände det

Vems fel var det

Kan jag göra något idag för att lätta din börda?

 

Plötsligt spricker ditt ansikte upp i ett ovant leende

medan du ser mig i ögonen

Men det är ett så kort ögonblick

det är så sällsynt

 

Jag vill inget annat än att du ska känna glädje, hopp, kraft. 

Jag vill att du ska känna min kärlek, och att den ska värma din frusna, instängda själ.

Men demonerna ansätter dig helt utan förvarning gång på gång

och jag står maktlös

Måste gömma mig, för att du ska återfinna friden inom dig själv så småningom.

 

Jag väljer att försöka avstå från att tycka synd om dig

och mig själv.

Jag försöker välja ståndpunkten att varje liv har sin specifika innebörd och mening, oavsett

Mitt likaväl som ditt

 

Ända sedan barndomen när du gång på gång drabbades av olika allvarliga febersjukdomar

blev ditt tillstånd och min maktlöshet inför den

en påminnelse 

Om att det finns en kraft,

en mening i djupet av varje människohjärta

En kraft och en mening som är större än alla våra begränsningar

Och i tacksamhet tog jag emot den kärleksfulla trösten

som den kraften, den meningen gav mig.

 

Tack min älskade Son, för att du fortsätter att vara en ständig påminnelse

om livets okränkbarhet

om allt livs skönhet och betydelse

Tack för att du fortsätter ditt liv, mot alla odds

och på det viset blir en uppmuntran, ett utropstecken till mig

när jag vill ge upp.

Du är min största utmaning, min djupaste meditation och min klaraste upplysning 

Tack för att du valde att komma just till mig

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Sommarnattsljus
Läst 226 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-06-08 08:50



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
En mycket stark text som berör vår mänsklighet liksom en möjlig försoning och mening med livet, så väl uttryckt här.
2021-06-10

  Quasimodo
Här känns en stor sorg och kärlek som berör genom hela texten!
2021-06-09

  Kajan VIP
En dikt som sträcker sig ända in, till själva existensens kärna; någonstans en väg till djup mänsklighet.
2021-06-08

  Sparvögat VIP
Starkt berörande…
2021-06-08

  Lustverket VIP
Riktigt stark. Man lever sig in i maktlösheten men också ödmjukheten, tacksamheten, skörheten.
2021-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus