Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Solen och vindarnas Ö mitt i Baltikum...


Öland - öriket!

Solen lyser intensivt och obarmhärtigt,
björkar, ekar slokar och gräsmattorna
är redan brända och bruna, rabatterna
har torkat och fallit ihop. Det är söndag
i början av trefaldighet och tid att tänka
på Dopet hur tron ska förädlas, fördjupas.

Samövningen med Finland och Estland
är över. JAS 39 Gripen har slutat med
de ovanligt många överflygningarna och
våra nysvenskar från Syrien börjar visa
sig och lämnat husens skyddsrum.
Svalorna decimeras, utan vatten och
temperaturer innebär att svalboens
små liv desperat kastar sig ut mot mark
utan flygkunnighet och dör.

Söndag och 33 grader varmt, vindstilla,
kanske lugnet för stormen, vem vet, vem
orkar när värmen suger musten ur kropp
och själ, kanske ett vuxendop i kallt vatten.
Ser någon i öster eller i väster sin chans att
- objudna besöka oss, utslagna av 33 C?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 220 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-03 15:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje