Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solklart övertag

Solklart övertag
ingen kunde
överglänsa solen

övertygande
i sitt strålande
valtal

jag kan säga vad jag vill
göra vad jag vill
lova vad jag vill
svika vem jag vill

för ni är alla beroende
av lilla guldgossen
i sin egen bana
runt sig själv
i varm beundran
inför sin egen
lysande utstrålning

men redan där
gick han i moln
för distansen
till valarna och älgarna
var för stor

kalle bakom fick vackert
be om lov att få komma
till tals efter att ha erkänt
sig beroende av vattnens
rörelse genom dimridåer
vågor och slagregn

hallå

hallå

kan jag få säga en sak
jag lovar att jag aldrig ska
lämna över bränd mark igen

jag ser i det stora hela
ganska ljust på framtiden

varför då

för det känns bra
jag har fått mitt utrymme
i etern många har blivit mer bruna
och en del har betonat att dom
vill vara vita och blekfeta

och jag är helt enkelt underbar
beundrad ja dyrkad av alla
och envar

förlåt lilla mig ett dåligt minne
gav jag just några vallöften
jag måste ju få veta vad
det är jag ska strunta i

usch en blöt fläck
den torkar jag ut
sa soldaten
det måste vara resterna
av en sann demokrat
sa Solveig
men vi inväntar vackert order
vackert väder
strålande idé strålande idé
som en blixt från klar himmel
order är bra...




Fri vers av Petter Wingren
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-04 02:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren