Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nationaldag

Nationaldag
lagom dag
inte sticka ut
tvätta sin trut
inte käfta
bara bekräfta
dagsljustrevnad
under en solkig filt
som kallas överlevnad
vi äter vilt
ur köttgrytan
men köttet är stilla
som ytan
på skogens mörka tjärn
för att förvilla
till att tro
att gärna
hela naturen
som boplats
är platt
att älgen
ingenting vet
om helg eller profet
att varken kon eller tjuren
bryr sig ett skvatt
men där kan vi knappast
hålla oss för skratt
den som inte visar
sin levnads djup
höjder och dalar
skrevor och stup
grottor och högtidssalar
är den stressade människan
som ständigt klagar
skjuter från höften
minsann
sviker löften
smiter från att betala skatt
men djuren känner
tillhörighet
bortom stängsel
och slutna hagar
i den för
mänskligheten
förborgade
hemlighet
som vi utifrån kallar
naturlighet
men just ikväll
hör alla jag ihop
smått som stort
från knott och kotte till dovhjort
nu njuter vi av livets fröjder
vilken glädje vilken skräll
nu samlas vi i samma grop
och på samma höjder
och firar livets skörhet och styrka
i vördnad för naturens lag
bortom parti och kyrka
saved by the bell
till en gemensam nationaldag
som väl är
internationell




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-06 07:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren