Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÖM INTE ALLT DU SER.

DÖM INTE ALLT DU SER.

Döm inte allt du ser, utan skapa dig själv en åsikt om varje individ
Kanske du finner ut att så var inte fallet, då har du fått din frid
Det är så lätt att döma andra och man borde ha en inre spegel
Det byggs upp murar emellan varandra med stora murar utav tegel

Tro inte allt du hör, för då tror jag att man blir riktigt lurad på mycket
Att några rader kan vara sant men absolut inte hela detta stycket
Var varsam mot alla du möter och behandla dem med största respekt
Ibland är tystnaden guld värd när man inte vill att något ska bli läckt

Säg inte allt du vet, för då kan det tolkas och vinklas på alla sätt och vis
Nej, ibland får man välja orden de ska vara klara inte lindas i något dis
Människans natur är av den art att lite skvaller är bara bra för livet
Men då tänker man inte på vad man säger eller något man har skrivit

Till slut så borde man tänka på att man själv kan bli ett offer en gång
Att man finns med i denna outgrundliga källa som är så evigt lång
Kunde man inte istället glädjas över andra människors framgång
Utan att svartsjukan ska husera, så ibland vill inte människor ens
ta i en med tång


Bo GRapenskogTAG




Fri vers av Knoparemoj
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-07 00:58



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Om alla slutade döma skulle vi ha himmel på jord.
2018-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj