Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

huvudvärk

kanske bland alla
förtorkade människor
deras väsande röster och skrynkliga liv

kanske i det gulnade gräset
som var deras längtan

kanske i den kilometerlånga frånvaron av skugga
den månadslånga väntan på regn

kanske i solen
kanske i solen

kanske i blicken
förstulet mot havet
det salta vattnet
den stora sorgen

kanske i huvudet

kanske en morgon till, vaknar svettig
vaknar efter sömn utan vila
vaknar efter natt utan svalka

och kanske ändå
orkar




Fri vers av Marta
Läst 255 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-06-08 12:57



Bookmark and Share


  träsnidaren
Starkt fångat!
Gillar bildspråket väldigt mycket i denna poetiska text.
2018-06-25

    ej medlem längre
En intensiv text som hela tiden söker skärpan, förklaringen, den uteblir men summeras i hopp. Men i min läsning är det riktigt eleganta,
sättet att göra ordet 'kanske' till hovleverantör. En mycket bra text som fyller sig själv. Ett stycke språkmagi.
2018-06-10

  cilax VIP
ouch, den träffar
2018-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta