Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta det piano

Piano
snabba lätta löpningar
varsamt dynamiska
älskvärda
tillgängligt enkelt spel
som om pianot
var en allvarlig lekkamrat
med glimten i ögat
och Elise
var dotter till Einar
det stora svarta pianot
i nästa mörkerrum
med klanglockets
knappt hörbara djupa
urskogsminne
genom dotterns
fingertoppar
sa jag det
att hon spelar
hon spelar inte
hon umgås
fullständigt orädd
mjukt exakt avspänd
landar hon i
och återkommer till
bluesfigurer
som hon kastar om
vänder ut och in
och fyller med vokaler
det sjungande
pianots röst
och innehåll
lekfullt
vilsamt har hon
sprängt alla
relativitetsteorier
gått vidare från att
behöva visa upp
till att med full respekt
anförtro
både pianot och mig
exakt samtidigt exakt
jag är pianot
det är mig hon spelar på
sa jag spelar
jag menar helar
jag är inte del
av någon målgrupp
inte ett medel
att nå bortom
jag är ett mål
det är mig
hennes pil träffar
det är mig
hennes ton är avsedd för
vore hon min tandläkare
eller min danspartner
skulle jag som den
enklaste sak i världen
gapa stort
ge henne full tillgång
till mitt förtroende
och hela mitt garnityr
vore hon politiker
skulle jag gå med i hennes parti
bara för att få lyssna till
hennes pianostämma
hennes pianistiska
åsikter inne i mig
hela tiden
medveten om
att det är en kvinnas
tangentspråk
som tangerar mig
i svart och vitt
jag kan tyvärr inte
svara emot det förtroende
du väcker i mig
Elise Einarsdotter
vi tar det piano




Fri vers av Petter Wingren
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-10 16:11



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Für Élise - härlig hyllning!
2018-06-19

    ej medlem längre
Jag kan bara instämma med Elisabeth Nilsson. Verkligen en underbar hyllning!
2018-06-10

    Elisabeth Nilsson VIP
En fantastisk och poetisk hyllning till denna pianist!
2018-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren