Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett andetag just före...


Strax över en och en halv meter

 

det är som att böja runt

binda tiden omkring
kranskärlen
i en ensam bukett
avbruten vid nyckelbensvenen

det är som att vrida av

sakta hålla andan
i sin hand
blåsa bubblor under huden
tvärsigenom käkarnas krökning

det är som att vända om

stå öga mot öga
mot sig själv
höra artärerna flätas samman
som ett revbensgaller av nervtrådar

det underlättar impulsens fortplantning




Fri vers (Fri form) av himlens hemlighet VIP
Läst 492 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-13 15:50



Bookmark and Share


  Blåbäret
Gillar hur det kliniska/anatomiska får känslor och svarar med liv och än mer liv
2018-06-13

  Nanna X
Impulskontroll är fint så länge den inte hindrar andningen! Stark dikt.
2018-06-13

  himlens hemlighet VIP
asså det skadar ju inte med lite impulskontroll dårå. kan ja tycka...
2018-06-13
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP