Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blötdjur

Snäcka bläckfisk mussla mänska
snäcka bläckfisk mussla mänska
snäcka bläckfisk mussla mänska

lyssna
hör rasslande snäckor
tissla och tassla
i vattenlinjen
tala och tystna

blötdjur
simtur
i hav
flyter i land
utan krav
upp på strand

blötdjur
mjuka kroppar
följsamma
ensamma
i dyningar
och bränningar
i stämningar
spänningar
bland lögner och sanningar
i förhållningssätt
utan ryggrad

blötdjur
utan skelett
att lita på
varken inuti
eller utanpå
söka leta

veta utan att förstå
vad som är rätt
utan att våga
vända blad
vad som har varit
som det har varit
och vad som ska bli
att se det man sett
utan förmåga
till fantasi
att fatta egna val
egna beslut
bakom
hårda skal
i ett gemensamt vi
riskera att
nötas tunnas ut
i det blöta och låga
men skyddas
mot plåga
av skal på skal
lövtunna skal

blötdjur
snäcka mänska
bläckfisk mussla

lyssna
hör rasslande snäckor
tissla och tassla
i vattenlinjen
tala och tystna




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-17 09:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren