Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vit hammare

Du ska få all den ömhet du är värd
Du ska få en ny gräsmatta
Dina barn ska få gå i en skola med fantastisk värdegrund
Du ska få ett nytt handtag till osthyveln om du röstar på mitt parti!

Du ska få slippa se sorgsna människor tigga utanför din affär.
Vi ska skicka tiggarna till sina egna skitländer någon annan får hugga av eller göda dess händer.
Du ska få behålla alla dina pengar!

Du ska få så mycket kärlek att du kan sälja den vidare!
Du ska få en ny utegrill som är bättre än grannens.
Konstnärerna ska göra konst som du förstår.
Ingen snobbig typ ska kunna göra konst utan att förklara sig!

Du ska aldrig behöva känna dig ensam mer.
Jag ska klappa dig fint på magen när du mätt och försiktigt sluta dina ögon när du har dött.
Jag ska låta dig känna att du är bättre än andra utan att det märks!

För din skull rensar jag upp på gatorna.
Jag ska ge dig din värdighet tillbaka.
Jag ska lära dig ljuga rumsrent i maktens korridorer.
Jag ska lära dig hämnas på läraren som slängde ut dig från klassrummet!

Jag ska ge dig en yxa och en hammare en stor vit hammare!
Jag ska göra dig till snyggaste hjälten på scenen och du behöver inte kunna några repliker.
Jag skriver dem till dig inuti din hjärna via Stjärnornas Special Super skype!

Du ska få en egen hemhjälp, sjukvård och parkeringsplats och egen stol.
På stolen kan du pusta ut.
Räddad av en som är äkta svensk och rädd!
Som är rädd i knät på en en annan som är rädd som är rädd!

Du ska få all den ömhet du är värd
Vi älskar dig som hatar
Jättemycket kärlek ska du få om du hatar tillsammans med oss!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-28 13:58



Bookmark and Share


  Respons VIP
Att bemöta rasism, inskränkthet och hat med kärlek är en svår konst. Kanske den nödvändiga konsten. För hur skulle det annars bli? Jag hoppas att inte skribenten får den vita hammarens slag i pannan. En dikt som får mig att hoppas på en bättre framtid men också att rysa av obehag.
2018-06-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, alla lovar guld och gröna skogar! Löftena står som spön i backen. Det luktar skämt valfläsk.
2018-06-28

  lodjuret/seglare VIP
Som Rune sa en gång till en vän till mig, 'Inte ens en hund skulle jag döpa till gud' och lade sedan till 'möjligen en partner, som ju ändå gärna vill lägga manken till'. Texten påminner om något som gåtts att läsa sig till i en skrift, en tidskrift eller en bok. Den kan ha blivit pjäs sedan.
2018-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Vägra rösta!
Riv röstkortet!
Våga!
2018-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Det är alldeles riktigt att Jesus snart kommer tillbaka till jorden för att evakuera Sin församling.
Det är maranatabudskapet och det är mycket centralt i Bibelns undervisning om Herren och den yttersta tiden.
2018-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP