Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu jävlar

Världen var på väg till ro

Krusningarna stillades och den svarta blanka spegeln stirrade upp mot den mörknande skyn
Enstaka fågelkutter i avsomnande bon klingade tyst av
Strax
Var det bara jag
Kvar

Min mission denna natt var inte uppenbar
Men självklar
Den var tudelad
Jag visste mycket väl vad allt gällde

Tankarna stillade sig
Sjönk in i naturens samklang
Sedan väntade jag
Väntade
Väntade

Mycket kan man skriva om att jaga drakar
Det kan vara både lätt och svårt
Men vansinnigt vanskligt
De är på ett sätt lätta att leta upp
Men de spårar upp en ganska lätt också
Alltför lätt

Det här var ett avgörande dräp
Återskapelsen och symetrin hängde på det
De tunna slingorna och väven som höll allt uppe var på väg att slitas itu
Jag fick inte misslyckas

Missionens andra del var redan påbörjad
Visste inte att det skulle dyka upp i detta sammanhang
Någon fullbordan skulle här inte ske
Men en avgörande början

En pust, en vag klang eller en rörelse
Något avbröt det stilla
Jag rast till
Drog mitt svärd
Tog ett djupt andetag
Reste mig

-Nu jävlar




Fri vers (Modernistisk dikt) av mihkel VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-07 11:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mihkel
mihkel VIP