Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sova vaken

När djuren sover
äter dom inte på varandra

när tjuven sover
gör han inga inbrott

men hästen står och sover
och albatrossen flyger
jag skulle vilja sova
med alla djur
och tjuvar
stå stadig bland hästar

glidflyga
med albatrossen
över oändliga ytor

där tidens dyningar
där nere
ter sig som en krusning

snarka mig genom
mörka moln och skurar

ge mig hän åt
nattens svindel

småningom landa tillbaka
till allas gemensamma
mörkgrönskande sömnkudde

där giftormen sover trygg
bredvid spädbarnet

tjuven bredvid polisen
insekten vid kameleonten
politikern vid väljaren

råttan vilar sitt tunga huvud
i kattens päls

alla utan rädsla
anförtror sin sömn
och därmed sina liv
åt varandra




Fri vers av Petter Wingren
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-11 05:37



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En dröm att önska! Fin känsla i din dikt!
2018-07-11

    Sefarge VIP
Härlig
Poetisk dröm
Av stora mått!
;}
2018-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren