Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överhettad

Värmen en önskad
vägg som har satts upp
på fel hus utan fönster

jag la mig i en stuga
vaknade upp i ett fängelse
där heta murar inte kan rubbas

där ljuset genomsöker varje millimeter
av min rastgård i jakt på vad då

visst ville vi ha värme
men inte öken
vi måste lära oss
filtrera våra önskningar

värme mellan 20 och 25 grader
skulle vi ha tänkt
tog det bara för givet
att skogsbränder och överdrifter
inte passar in i konceptet svensk sommar

nej vi tror inte på den typen
av interaktion mellan någon högre makt
och oss rent privat

möjligen kan Bill Gates
och hans lärjungar ställa upp
och spela gud njutningsfullt

ett nanoproducerat system
där han på begäran
kan vrida upp eller vrida ner
växthuseffekten via nätet

driva på eller bromsa upp
golfströmmen och kombinera
dom olika åtgärder han skaffar
sig tillgång till med en hittills
oanad precision

när dom har lyckats
få till det där så människan
adel präster borgare och bönder
kan styra över gatesvädret
via avancerade beställningar
till landet Over there
som i trumpsanda inkasserar multum
och redan har reglerat världsmarknaden
enligt amerikanska dekret
så kineserna bara blir mindre
och amerikanarna fetare

nej vi tror inte på sådana skrönor
men det är mycket vi inte har trott
som har hänt på senare ljusår

har nån en glass eller en dusch
eller ett svalt omdöme på en
så kallad dikt…




Fri vers av Petter Wingren
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-16 13:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren