Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontrastvätska

 

 

Att röja är
att drömma
radion står på
de säger att det brinner
(att) livet är öppet
lyssnar
till känslan
ljudens karaktär
förändras- sig- mig
som färgerna
jag tror att också tiden
saktas
eller jag är säker
på det
(det) svärmar i
lavendeln
och
Hur skall jag veta
när
eller
hur
kanske (är) kom det
ändå för sent

Vänder och ser
att boken är handsydd
lägg efter lägg

Scardanelli är fläckad
av kaffe
och läser:
min hysteri är
manin att bli
älskad
är ängslan
att inte kunna
skriva längre
är
ängslan att
nödgas dö

Här i dörrhålet
där
det regnar
och jag skriver

Kontrastvätska




Fri vers av Kozo
Läst 346 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-17 12:24



Bookmark and Share


  J-M
Tyckte om att läsa den här. Dess mjuka allvarsamma ordstril att läsa och fundera om som läsare. Fin inledning och följd i dikten. Du har ett sådant fint vis med orden, det lyser här.
2018-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo