Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bollens vilja


Fotbolls-VM är slut
hör redan till
det förgångna

dom vann
därför att domarna
tyckte lite hit och dit
och någon millimeter
hamnade på fel sida
om slumpstrecket
lite hit och inte så lite dit

spring som älgen
genom skogen
inte för fort
inte för sakta
offside hit och kontring dit
en ungflock hjortar
fram och tillbaka samma
väg dom kom
hörna hit och hörna dit
två skallar ihop
hornen knakar
frispark fokus

vem ska få bollen att lyfta
som en ormvråk för att slå ner
på sitt byte med infällda vingar

eller ett stenhårt skott
rakt in i nätet in i nätet
rakt genom muren
av muskulösa kreatur
men för sent
alla dessa blixtsnabba val

eller på studs lite hit och dit
vänster fot höger fot utspark
utkast till inkast
driver förbi dribblar solo faller
straffa mig hit
straffa mig dit

explosiv retur använd huvet
kontring passning i djupled
flipperspel hit och dit
tunnel foten väljer
kroppen följer
stärker laddar
på sekund
skottet som punkterar
backlinjen

målvakten
stark som en brunbjörn
kvick som en vessla
spänstig som en varg
vaktar den egna buren
kastar sig handlöst

efter en boll ingen kan stoppa
skjuten ur en kanon
snabbare hårdare
än någon hinner tänka

utanför tiden tvingar bollen foten
lårmuskeln ryggbågen
in i fokus som ett rovdjur
känner doften
när nätet dras åt
kring ett SKROVMÅL




Fri vers av Petter Wingren
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-18 15:20



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra diktat om fotboll, detta spel jag har så lite kunskap om. Tre matcher såg jag. Och undrade varför de slog och sparkade på varandra.
2018-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren