Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olikhet en krydda

Insekter
är svåra att
förstå sig på

för att inte tala
om fåglar
och ormar

som är så
vid sidan om
den mänskliga
normen

visst är det
lättare att förstå
sig på en ugglas
själsliv
än att veta hur
det är att vara gädda
eller näckros

ett träd skulle
jag kunna tänka mig
att vara

helst en björk
men då måste jag
gå ner i varv

kanske jag
helt otippat
skulle kunna bli
förtrolig vän
med en huggorm
just därför att vi är
så olika






Fri vers av Petter Wingren
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-20 02:42



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande tankar du delger läsaren. Jag började fundera, vem jag skulle vilja vara.
2018-07-20

    ej medlem längre
Fint bevarade ögonblickstankar. Jag kommer på mig med att fundera över vad jag skulle vilja vara om jag inte vore människa. Poesi kan vara just så tankeväckande.
2018-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren