Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Transparente blanche

Ett äpple
växer på äppleträdet
i hörnet av trädgården

du växer mot mognad
transparente blanche

du skulle ha
ropat när du började
nedräkningen

det ansåg du inte
vara korrekt

du väntade i tystnad
på att någon
av eget intresse
skulle uppmärksamma
och uppskatta den syrliga
karaktär

du så gärna
bjuder på till den
som vill smaka

men med alla
frukters sämsta
tålamod

lika bråttom
som du har att
brådmogna

lika snabbt
ser du till
att tappa spänst
och smak

som om du
bakom
artig fasad
bara längtar efter
att se fruktälskares
besvikelse

är inte det
matmissbruk
transparente blanche

varför detta agg
mot den mänskliga
rasen

då svarar den
skumgummilika
övermogna
fuskfrukten

jag är så innerligt
trött på det här
snacket om paradiset

där äpplet tvingas spela
huvudrollen i världens
sämsta dystopi

trots att äpplet
inte ens nämns
i originalmanus

omoget
svarar jag
med pyttelite
dåligt samvete




Fri vers av Petter Wingren
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-22 04:25



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Kul diktat med knorr, om detta äpple, som utger sig vara något det inte är. Men utsidan är vacker.
2018-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren