Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nästan helt utan

Det jag allra helst
skulle vilja ha
om jag fick välja
fullständigt fritt
jaa…

när jag gallrat bort
diverse prylar
som har ord om sig
att glänsa

allt ifrån bilar och villor
musikinstrument
kontakter
och helikoptrar bla bla bla

makt bla bla bla
beundran blä blä blä
bekräftelse blå blå blå

att vara älskad för den jag är
för mycket
för jordgubbssyltsött
rosa rosenvatten
läskeblask

det jag vill ha
är något nästan
helt utan värde

som någon har
laddat med värde

så som ett barn
kan fästa betydelse
vid en gummisnodd

en sten
ett litet plastlejon
en papiljott till en docka
ett ingenting
en låtsaskompis

det kan vara
oblaten vid mässan
den lilla torra brödbiten
ordlöst laddad med
hela Jesus-berättelsen
enda till nu och framåt

jag vill ha något
nästan helt värdelöst
men som bärs av en
berättelse

eller ännu hellre
det liv jag
faktiskt lever
laddat med
berättelsen om
den som allra helst
ville ha något som
var nästan helt
utan värde

laddat med
berättelsen om…
den som allra helst
ville…
något nästan helt…
…utan







Fri vers av Petter Wingren
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-24 03:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text som innehåller så mycket och som får mig att fundera. Lyckan som kan vara allt från en skimrande färgad glasbit till villkorslös kärlek. Det som slår mig är att själva berättelsen måste vara våra liv.
2018-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren