Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte ett ord om skönhet

Skönhet ett ord
som låter bekvämt
men saknar innehåll

dess plastfolie
över ditt ansikte
gör det svårt
för dig att andas
tala le och lyssna

vem som helst
med relevanta resurser
kan fylla ordet skönhet
med vad som helst
i skydd av den allmänna
tron att ordet syftar på
något innehållsrikt

därför finns stora
pengar i omlopp
i avsikt att dominera
ordets innehåll
helst äga ordet
ännu hellre äga människan

genom att varje produkt
man vill sälja
är kongruent
med det innehåll
man tryckt in
och tryckt ut

älskling ta bort
plastfolien från
ditt ansikte
så vi kan
kommunicera

ja älskling
ta dina griller ur huvet
din självgoda grillfolie
från kroppen
det är grillförbud
så jag kommer åt
att hålla om dig
när vi ska dansa

se på den svarta lilla flugan
vilken skönhet den utstrålar
vad snabb den är
vad fint den surrar

jag tar fram flugsmällan
smack
får jag lov




Fri vers av Petter Wingren
Läst 371 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-26 09:33



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Vi har glömt bort den sköna ynglingen.
2018-07-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Alltför många, framförallt kvinnor, förändrar sina ansikten på det ena eller andra sättet. Inte blir de någon skönhet. Bara konstgjord fernissa. Mycket bra diktat!
2018-07-26

    ej medlem längre
Fin text om tröttheten på konstlade ideal. Gillar väldigt mycket:

"älskling ta bort
plastfolien från
ditt ansikte
så vi kan
kommunicera"

Den lilla svarta flugan är i och för sig irriterande men man ser i alla fall vad den är....
2018-07-26

  dorotea VIP
Suveränt skrivet om den svarta lilla flugan. Det är uppfriskande när skrattet fastnar i halsen.
2018-07-26

  Viksten
Tack för fint skriven text
Riv bort hinnorna
2018-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren