Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom gjorde guld som var tungt

Dom gjorde guld
av kokande metaller
i en kärnreaktor

Det tog hundratals år
innan guldet hade kallnat
och gick att röra

Många brände sig
för resten av livet
när dom kände
på det vackra guldet

Många blev svårt sjuka
av att bära
det dyra guldet

Det strålade så sagolikt
som en sommarsol
i den dunklaste natten

Det värmde som en eld
i den kallaste vintern

Många överlevde
den stora vintern
med en bit guld

Många dog

Det tog många år
innan guldet
hade slutat glöda
och gick att bära

utan att bli sjuka
av förfärliga skador

som ingen förstod




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-23 19:19



Bookmark and Share


  SatansSon
för tankarna till game of thrones.
2018-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman