Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nattjobb


Morgon


En stunds stilla njutning öppet fönster
Aningen drag, tvärdrag
Nattens våtvarma bytts mot något lite högre friskare svalare

Fiskmåsar, trutar skrattar morgonarior
Eftersläntrarna släntrar vingligt hemåt i gryningen
Trötta samtal på fyllan i tröttet, småstökigt utan intensitet
Burk sparkas skramlande över asfalten
Någon ger mig möjlighet till en stunds passiv rökning

Jakten på flaskor att panta snart igång
Gamla kvinnan med rollator klädd i lång rock
Unge romen med sin svarta sopsäck

Snart morgonrusch
Människor till toaletten
Andra ramlat på sin väg till eller från
Ytterligare andra vaknat tidigt - oro gnager

Snart morgonen här.
Inte långt kvar hemfärd.




Fri vers (Prosapoesi) av PhanLieB
Läst 372 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-07-29 05:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB