Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lingon

Dina lingon
är inte mina lingon
även om vi äter
av samma burk

dina lingon
bär med sig smak
av alla dina erfarenheter
av lingon koncentrerade
och sammanfattade
i själva ordet lingon

mina lingon
bär med sig smak
av andra erfarenheter
så varken smaken
eller ordet lingon
är oss emellan
detsamma

dina lingonhändelser
är unika och ordet lingon
kan bara du ansvara för
för ingen annan känner till
dess betydelse
din betydelse har aldrig
tidigare funnits
inte heller i dig

för det ord du nu uttalar
lingon
är inte detsamma
som sist du använde
det ordet
lingon

ju mer jag hör mig
uttala ordet desto mer
lekfullt levande blir det
och fullt av musik
lingon
klingon
klingande
andeklang
svingande

bara sjunger till
och blandar sig
med allt annat
nämnt och onämnt
och…
lingon
är ett fantastiskt
vackert ord

för att inte tala
om den röda färgen

sa jag att lingonen
var rårörda

ordet rårörda
är ju
en hel dikt

i sig

jag bryter mig loss

från denna
sötsura
lingondikt

nu får det
va nog




Fri vers av Petter Wingren
Läst 363 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-29 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren