Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De ohörda

Se hit
böj dina öron
mot den mark
du trampar

lyssna
där under
hör de ohördas
röster

nya skott
under skon
som aldrig
gick i blom

aspiranter
i skuggan
av den
som blev
det dom
aldrig blev

såpbubblor
och kyssar
som sprack
redan vid munnen

övertygelser
teorier
och förklaringar
som aldrig såg
dagens ljus

för dom valdes bort
men kunde kanske
ha bidragit
till helt andra svar
helt andra grepp
på övergripande frågor

alla känsliga väsen
som inte
ansågs värdiga
att leva

alla vingklippta
fåglar
unika röster
personligheter
vi inte
förmådde
ta tillvara

i ivern att lyfta fram
den som skådat
och skålat för djupt
i spräckta spegelglas

skogens bär
trädens frukter
som aldrig blev till
och aldrig togs tillvara

den äkta kärlek
vi såg förbi i ivern
att finna den

hör
de ohördas
röst
lyssna till
dess klara stämma

nästa värld
är vår




Fri vers av Petter Wingren
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-01 00:53



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du sätter fingret på en viktig sak. Vi behöver lyssna på de som inte har en stark röst. Få med dem i samtal, få dem att våga att saluföra sina åsikter. Inte låta bli att se dem. På alla arbetsplatser och andra ställen finns dessa människor, som varken blir sedda eller hörda. De ska respekteras.
2018-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren