Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han kommer undan

Han kommer undan
med det
såg du hur han
blåljög rakt in
i sin egen spegelbild

som om han njöt
av att se sig själv
ljuga

dolda kameran
inmonterad
hos frisören
där han friserar sanningen
hos rörmokaren
där han lämnar in alla raka rör
hos snickaren
där han bygger luftslott
hos målaren
där han målar över
allt som väcker obehag
hos elektrikern
där han laddar sitt ego
med växelström

samtliga vittnar
men enväldig domare
ser det som
förväntas av en spegel
med gått renommé
blir en del av lögnen

hellre fria
än gillra en fälla

hellre fritera
än grilla och gnälla

hellre griljera
än tvingas svälja

hellre briljera
än tvingas välja

hellre bevilja
än tvingas sälja

kort sagt
vad var frågan

nu glömmer vi det
nu gäller lögnen
vår kära framtid
men svaret är

en så underbart långlivad
helskinnad effektiv
ljusblå dunst

ett giftmoln
där han kan gömma
en hel hjord
elefanter
i rummet

han kommer undan
med det

han kommer undan

kommer han undan
så kommer jag undan
för undan
utanför rundan
utan förundran
utanför utan
utanför rutan
för utanför
utan
och innan
honom förutan




Fri vers av Petter Wingren
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-03 05:18



Bookmark and Share


  blyvitt VIP
Bra tryck.

Ett välplacerat ”undan för undan” vore snyggt ihop med ”förundran” kpm jag just på.
2018-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren