Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att det var borta (redan innan vi hade chansen)

Att det var borta

när jag skulle börja

då stångades jag mot slutet

i flera år

Att det var borta

när jag skulle göra

den verkliga saken

som jag hade kunnat

och alltid velat

Att det var borta

när jag skulle svara

på det enda sanna

jag hade hört

i mitt liv

du fick vita blad

utan färger

du fick svar

som var tysta

och bleka

Att det var borta

när vi skulle prata

för den första gången

på flera år

med allt som vi ville

som var på riktigt

om vad vi ville

men inte längre hade

Att det var borta

för nästa dag

hade just vaknat

med nya fantastiska löften

som alltid var.... just precis

en dag till... längre kvar

från idag

Att det var borta

när chansen faktiskt fanns

för det verkligt stora

att hända på riktigt!

Att det var borta

när vi skulle leva

med hela hjärtat

utan gränser

eller tvivel

på oss själva

och våra känslor

som att det inte längre fanns

en tid imorgon

bara tiden idag

Att det var borta

när viljan hade vaknat

efter en månad

efter ett halvår

efter ett liv

av falska fyrverkerier

Att det var borta

redan dagen innan

då allting skulle börja

innan vi hunnit försöka

att lirka i det nya

som vi ville

Att det var borta

när jag skulle säga

just hur mycket

det faktiskt betyder

Att det var borta

redan innan

jag verkligen förstod

vad som hade varit

det enda verkliga

i mitt liv

Att det var borta

när pusselbitarna

var dom sista

i tusenbitarspusslet

för så mycket

som jag hade hoppats

men aldrig vågat

eller göra

dagen innan

Att det var borta

när lamporna lyste OK

på 100 procent

Och plötsligt slogs om

ett extra varv

tills livet hamnade på noll



för alltid efter




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-30 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman