Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samlaren

 

 

han visste inte hur det hela hade börjat

han hade bara fått ett plötsligt infall

om detta han endast kunde spörja

det var som han hade fått ett kall

 

han samlade smått som stort

hög på hög det staplades

det var det största han gjort

för detta han adlades

 

åren gick och snart var huset full

av allt som samlats över tid

han blev då smått ångerfull

gick in i skjulet bredvid

 

och där han bor än idag

smutsig, frusen, svag

huset han eldade upp

varpå han fick krupp

 

samlandet blev hans fall

det var ej hans kall

samla ej i skjul och hus

bättre att ta sig ett rus

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-09 16:32



Bookmark and Share


  BenGust VIP

Bara en parentes till ditt samlade koncentrat:

Han som frågade
-Har du ingen last?
-Skulle kunna vara
mitt evinnerliga samlande.
2018-08-10

  Fulbergarn
precis
bara det man verkligen behöver och det man är intresserad av
satsar man sitt krut på
2018-08-09

    Elisabeth Nilsson VIP
En sorglig, men sedelärande berättelse.
2018-08-09

  Per Drysén
Sorgligt öde
2018-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP