Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Punkt och inte kommatecken!

Sträck ryggen rak i skyn min bror
var stark och slit bort förtryckarens klor.

Din utmärglade kropp har utstått brutal pin
du säljs som en slav, för ett kassaskrin.

Bojor runt dina fötter, såren blöder
din far säljs till norr, din mor till söder.

Piskan viner i luften och slår med snärtande slag
du sluter ögonen och längtar till frihetens dag.

Händerna bundna, dina sår fyllda av var
ack käre bror, ingen talan du har.

Din syster har våldtagits, slagits och skändats
hennes oskyldiga inre har världen bländat.

Blodet från djupa sår droppar på marken
du tas till en massgrav känner du stanken?

Du tvingas ner på huk och slås ner av en trästav
fienden konstaterar – du är död!
Du slängs ner i en grav.




Bunden vers (Rim) av poetförlivet
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-10 10:04



Bookmark and Share


  HenrysDotter
En stark,djup och berörande text.
2018-08-10
  > Nästa text
< Föregående

poetförlivet
poetförlivet