Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var bättre förr…… knappast

Jag läste en artikel i en tidning och där stod att varje generation blir mer korkade än den innan.

Men senast jag kolla var det inte 1990-talets generationer som hugger ner en fotbollsplan av skog varje sekund, det är inte vi som forskar för att utveckla robotar när man egentligen borde göra botemedel för cancer, stoppa klimatkatastroferna som återkommer på varje kontinent.
(När jag var 13 år oroa jag mig för att jag inte skulle få se snön nästa år) Paniken för klimat och världen går ner i ålder varje år. Man kan bli deprimerad på grund av det. Ni har gjort så att många i samhället tror att det är skamset att vara deprimerad och mobbad. Hälften av dem som har tagit sitt liv har inte fått hjälp för dem har inte vågat fråga efter det för att samhället i dag säger att det är inget man pratar om.

Vi startar inte krig över en linje som ska målas upp på ett papper. Det är vi som pratar med människor över hela värden.
Det är inte vi som kastar ut flyktingar. Det är vi som blir vänner med dem. Det är inte vi som utrotar djur, dödar dem och inte vi som köper dem.

Ni pratar om att Sverige är ett jämställt land.

Men jag visste inte att jämställdhet betyder att 98% av alla våldtäktsmän ska gå fria. Varför dem går fria är för att ni har gjort så kvinnornas röst är mindre värd än en mans. Det har gått hundra år sedan kvinnor fick rösträtt. Ni har inte klarat av att ge kvinnor samma lön som män, ni har inte klarat av att ge oss viktiga jobb inom politiken. Men ni har utvecklat telefonen (10 olika Iphone) och bilen och åkt till månen över ett dussin gånger. Det är vi som slåss för att få samma lön. Det är vi, tack vare media, som kan sprida budskap av vad som händer bakom stängda dörrar. Det är inte vi som vänder ryggen till andra människor.

Det är inte vi som letar efter en planet som vi kan bo på och fortsätter att förstöra den vi går på.
Det är vi som har skapat en värld för människorna ni har behandlat illa. Ni skapade media, vi skapa en ny värd.

Ni säger att vi inte är lika smarta som er men om ni sätter på tv eller bara kollar ut genom fönstret bevisas det att det är ni som borde tänka om.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Sara.lykke
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-09 17:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara.lykke