Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett liv...


Välkommen till ett liv


Välkommen till ett liv i ensamhet,
till tröstlöshet, trolöshet och tankeverksamhet.
Där vinden blåser åt motsatt håll,
och gör trädkronorna kalla och tömda.
Där tystnad spelar mänsklig roll,
och känslor och tankar blivit gömda.

Välkommen till ett liv i skådespel,
till ridåer, rädsla och riddarrustning.
Där budskapen är gömda i en stilla sång,
bortom melodier i sorglös prakt.
Där dagen upprepas gång på gång,
och tröst har blivit ett förakt.

Välkommen till ett liv i sorg,
till tårar, tystnad och trötthet.
Där mörkret sakta lagt sig till ro,
och spärrar upp sin hopplösa gom.
Där inget frö fått chans att gro,
och spjälka upp livet i full blom.

Välkommen till ett liv i drömmen,
till lycka, landskap och liv.
Där träden behåller gröna nyanser,
och silar ljusbeklädda strålar .
Där evigheten viskar om nya chanser,
och en skugglös framtid målar.




Fri vers av Anette Hedqvist
Läst 521 gånger
Publicerad 2006-06-11 23:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anette Hedqvist
Anette Hedqvist