Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
We are all the losers, we are all the best


Fel parti vann

Fel parti vann

Det tycker (nästan) alla

När dom spelar vinnarlåten

i radio och teve
hela j---a tiden

under fyra fasans år

Nu stänger melodifestivalen
sina gyllene portar

Till en dag
om fyra år

då det åter
går att rösta

på fel låt... igen

Den som ingen ville ha
men alla får

under fyra mörka år

Melodifestivalen är över
för denna gången

nu ska rösterna
räknas långsamt

under fyra plågsamma år

Det tar ofta 10-20 år

att verkligen veta
vem som vann

Men det är sällan
det svenska folket

som verkligen vann

Låten kammade hem
många miljarder

men dom flesta
går tomhänta hem
efter den dagen

Tills en dag
om fyra år


då börjar det om


med samma sak



igen




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-10 18:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Upprepande text, om att ingen vinner i det långa loppet. Eftersom var och en jagar 'opinion', trots att någon 'måste förlora', blir det i mellanakten åtminstone oavgjort ibland. 'Just nu står det noll noll noll noll noll, men egentligen står det ett ett ett noll noll... Tittar du verkligen på 'melodifestivalen'? Trodde det hette Euro-visions-fest-i-byn... själv garderar jag med (k)(r)(h)yss...
2018-09-13

  TrollTörnTrappan VIP
Tragikomisk liknelse mellan melodifestival och riksdagsval... Instämmer i att decennier lär förlöpa, innan det verkliga utfallet blir uppenbart, i hur röstarna kom att leva.... (om så än på samma vis)
2018-09-12

  SatansSon VIP
i världen finns inget bättte parti än sossarna.
2018-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman