Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förbi

Sommaren dansade
spårlöst förbi
deras tunga kroppar
som blivit sittande
där man satte dem
i dagrummets fåtöljer
med kaffetårar rinnande
längs tysta ansikten




Fri vers av Den skrivande tysta
Läst 293 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-08-25 11:01



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Vi inbillar oss att samhället kan göra allt för oss

Vad skall vi göra
med våra gamla och kära
Vi har inte tid med dom
flänger hit och dit
till Thailand skall vi fara
i Åre skall vi vara
och jobba jobba hela dan
köpa slänga som bare fan
Fotboll, tennis golf, gymmet
vilken grymhet
vi ger oss inte tid
du gamle se till att dö i tid

2018-08-25

  Carl-Johan Bachofner
Fyfaaan vad åtstramningspolitiken med sina ständiga skattesänkningar nu i trettio år har förstört åldervården. I brist på personal sitter de där som paket igenom hela jävla sommaren.

Tack för en vacker och angelägen dikt!
2018-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Den skrivande tysta
Den skrivande tysta