Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte min text,vill bara belysa texten ,från internet via fb


Tänkvärt !!!

Tänkvärt för både vuxna o barn??

”En mamma får reda på att hennes son har mobbat ett annat barn och pratar med honom om det. Han säger att han ska be om ursäkt och att det inte var så farligt. Killen blev ju bara lite ledsen.
Hon ger honom en tallrik och ber honom kasta den i golvet så den går sönder. Först tvekar pojken men efter att mamman ber honom igen så gör han det. Tallriken går i flera bitar.

"Säg nu förlåt till tallriken", säger mamman till honom.

Pojken tvekar igen men säger sen förlåt till tallriken utan att förstå vad det skulle vara bra för.

"Blev tallriken hel av ditt förlåt?", frågar mamman honom.

"Nej", säger pojken och tittar ner på tallriken och sen upp på sin mamma.

"Nej, där ser du", säger mamman. "Ett förlåt kan inte laga en skada som redan är skedd."

Tänk på det ni alla. Era ord och handlingar kan sätta spår som aldrig går att reparera.”




Fri vers (Fri form) av prinscess VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-08-29 21:01



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Tänkvärt, ja !
2018-09-18

    ej medlem längre
Mycket klokt talat! Tack för det du förmedlar!
2018-09-02

  bumerang

Så sant och så tydligt talande anekdot.
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

prinscess
prinscess VIP