Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pengar

 

 

inga kontanter längre behövs

det är tomt i din börs

plastkort ska det vara

i plånbok du dem kan trava

 

det kontantlösa samhället

har vi fått istället

kontanter svårt att hantera

sällsynta de är numera

 

hur ska unga människor förstå

vad pengar betyder ändå

att i handen riktiga pengar få

det kan inget plastkort slå

 

när tjuven inte längre kan råna bank

han ger sig på nån gammal tant

under hot och skrämseltaktik

han tror sig bli rik

 

tvingar henne till bankomat

för att kontanter få snart

snor sedan hennes kort

gäller få ut pengar fort

 

när tekniken pajar

är då man hajar

bättre kontanter ha

då klarar man sig många da'r

 

i filmer man ser det omvända

vad som gäller är prasslet av sedlar

det är budskapet det förmedlar

kontanter ska vara det enda

 

prassel av pengar skönt

det är inte lönt

komma med kort av plast

det kan ju vara falskt

 

stoppa pengar i madrass 

gammal beprövad metod

det blir många lass

de gamla det förstod

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-29 10:15



Bookmark and Share


  Magica VIP
Ja skrämmande samhälle vi går mot...
2018-08-30

  Fulbergarn
Joakim von Anka
skulle nog låta
bankchefen
gå på planka
om han försökte byta ut hans guld och prassel mot ett kort

2018-08-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om ett samhälle i förändring!
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP