Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
700 000 flyktingar i Bangladesh.


Burma

Ett av världens mest omfattande folkmord
i Burma pågår. Läger i Bangladesh hyser
rester av familjer, civila, barn och kvinnor,
slaktade av militären med Burmas ledares
goda minne. Ann fick Nobels fredspris, Norge
borde återkalla detta pris likt idrottsmän som
dopats och avslöjats, fråntas sin medalj och av-
stängas för all framtid.

Rött, rött, kort till Ann - en mördare av klass,
pengarna kan Ann gärna behålla, men äran
ska fråntas henne; slaktarkvinnan.
Ingen har rätt att kalla sig militär som begår
dessa illdåd. Nazisterna framstår i detta ljus
som normala människor, Dr. Mengele/Ängel.

Världssamfundet agerar för sent, sanktioner och
återigen kraftfulla sanktioner mot diktaturens
vidriga kreatur.
Norge återkalla fredspriset!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-29 16:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje