Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den tystnad

Den tystnad
Den tystnad
vi dricker
in i vår törsts
förtorkade
källa

gripna av
tystnadens
innebörd

när den älskades
röst förklingar
i talande tystnad

droppar tyst
från taken
ner i strupen
på tysta flämtande
kroppar
kyssta till vila
i älskogsdjup

när bilden tystnar
överlämnar
tidigare bottnar
från lager på lager
till framtidens färgflax
och flyktigt skissade fåglar

i bön utan ord
ord utan bön
lön utan möda
möda utan lön
och skatt på skratt

då allas andhämtning
upphör
i syremättad
tyst förundran

skymningens tystnad
den skimrande tystnad
dit allt som i tystnad snyftar syftar

bär skönhetens
självklara
teckning och tecken

den tystnad
av lättnad
så tyst
som en
klingande tystnad
kan bli




Fri vers av Petter Wingren
Läst 356 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-30 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren