Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Makt är förmågan att hjälpa och stjälpa

Makt är förmågan

att slå uppåt

eller sparka neråt

Eller att tjäna människor
åt sidan

Makt är förmågan
att stjälpa
eller hjälpa

både hög och låg

både liten och stor

både fattig och rik

Makt är förmågan

att kunna leva
sitt eget liv

just som man vill

Makt är förmågan

...att kunna styra
sin egen båt

så mycket mer

än förmågan
att kunna trassla
med någon annans

Har man inte makten
över sig själv

så har man inte
någon verklig makt alls

Det finns ingen makt
i världen

som inte börjar
eller slutar
med en själv




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-11 13:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sista raderna väldigt starka, precis så är det!
2018-09-15

  SatansSon VIP
håller med marita.
2018-09-11

  Marita Ohlquist VIP
Starkt avslut på en bra och tankeväckande text!
2018-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman