Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I framtiden behövs ingen kanonmat

Utan kanonmat -

inget krig?

Det brukade gälla

men nu kan maskinerna
göra jobbet

drönare
flygplan
missiler

satelliter

minor

kemiska vapen

mediakrig

diplomati

psykologi

Snart kommer robotar
som inte behöver
människokroppar

eller ursprung

ingen födsel
ingen död

för våra soldater

En stad i tredje världen...

muras in

med teknik för miljarder dollar

med hela jordens politik
och ekonomi

Ett land
i fjärran Östern
och Mellanöstern

Sydamerika
Asien
Afrika

eller yttre Europa

bombas
tills den blir
en liten fläck

som har täckts
av många tusen
mekaniska varelser

dom river och bygger

stöper om landskapet

till inget gammalt
längre finns kvar

För i framtiden
är kanonmaten
bara civila

dom små människor
som hamnar emellan
två stora makter

För i framtiden
är kriget ett spel
på ett teknologiskt bräde

så digitalt och virtuellt

Ingen där... som krigar

Ingen där... som dör

förutom dom små sakerna
på marken

För kanonmat
behövs inte längre

men den finns
ändå där

i alla fall

det är barnen

det är dom gamla

det är hela släkten

det är vanliga familjer

som är maten

för framtidens supervapen

Mekaniska varelser
som äter upp allt

som en gång fanns

tills det inte längre
har funnits

Mekaniska fåglar
som jämnar ut marken

för andra fötter

för andra städer

för andra länder

För i framtiden
behövs ingen kanonmat

för att flytta på gränser

för att rädda världen
från banditer

och handelsmurar

och höga oljepriser

För i framtiden
behövs ingen kanonmat

för att kriga för freden

och rädda demokratin

Men kanonmaten
finns ändå kvar

Här nere på marken

Där den en gång var




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-30 17:32



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Så sant
Man kan bli
Träffad av en mördar
Maskin ( förklädd till
Läskautomat ) vid
Busshållplats när
Eftersökt terrorist
Kommer fram o hela
stället exploderar med
skadestånd till de olycka
drabbade anhöriga
För ändamålen helgar
Medlen till varje pris?
2018-09-30

  SatansSon VIP
bra text. t.o.m mycket bra. men den skulle tjänat på att kortas ned
2018-09-30

  Öknens Ros VIP
Dystopia.
2018-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman