Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Saker är det dom är


Saker är det dom är

Saker är sina delar

saker är sin helhet

Saker är sin betydelse

Saker är sin funktion


Saker är det dom är


Saker är vad vi gör med dom

Saker är vem som har dom

Saker är vart dom hamnat


Saker är mindre än dom är

Saker är mera än dom är

Saker är något annat än dom är

Saker är just precis det dom är


Saker är så lite

Saker är alldeles för mycket


Saker är miljoner saker

eller bara en enda

liten grej

som vi försöker förstå

och göra om

i all satans underbara oändlighet


Saker är du

Saker är jag

men vi är också något annat

än bara saker


Saker är en

Saker är många

Saker är något annat


än bara dom saker

som vi gör


För saker...

är precis vad dom är


Saker är också något helt annat

än det dom är


För saker är inget

Saker är något


Och saker är allt




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 298 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-30 08:27



Bookmark and Share


  Verner Forsman
För den som inte har några saker så kan saker betyda riktigt mycket.
Dom som redan har mycket saker verkar ibland inte bry sig särskilt mycket om sina saker.

Riktigt tråkigt det där med människor som tänker att dom som avviker automatiskt är knarkare.
2018-09-30

  SatansSon VIP
samma sak här. men farsan sa till mig: "du har inte skaffat dig saker" då jag gick och slog dank i hans hus 1986-1987. han menade att jag knarkade. det står så i hans memoarer med.
2018-09-30

  Tomas Karlsson VIP
Tänkvärd dikt! :-)
2018-09-30

    ej medlem längre
Ett sant regn av materialism och det faktum att det är alltid svårt att få både subjekt och objekt till summan av sina delar.
2018-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman