Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte en droppe

vore jag
en droppe
i det stora
havet

hur vilsamt
att försvinna
i gränslöshet

där skulle du
och jag träffas
utan att veta

där skulle
min unika
identitet
inte vara
relevant

där skulle
mina dyrköpta
förmågor
och min vilja
att göra skillnad
inte vara intressant

jag är ingen droppe
jag har integritet
att varsamt bruka
som skydd om
det värdefulla
jag har anförtrotts
att förvalta
för de mångas
bästa

bär mig gärna du hav
vagga mig som ett spädbarn
men försök inte göra
om mig till det jag
inte är…

jag är kropp
ett eget universum
jag är kärlek
och vilar i ett hav
av kärlek




Fri vers av Petter Wingren
Läst 471 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-30 11:04



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Hör dig läsa den på konserten i Hyllinge kyrka just nu. Fin, djup och äkta snittsigt Wingrensk som funkar perfekt i miljön med naturtema
2018-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren