Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hav är strand

Vad ska en strand
med sand till

den kan
inte släppa taget
och njuta

vad ska hav
med vågor till

de förmår
inte greppa dagen
och innesluta

ingendera
trivs numera
i sin egen ruta

strand vill
va hav
hav vill
va strand

hör stormvindar
tjuta

slita
och dra
i det nötta

båda vill klippa
band

slippa sin
roll

gå till sjöss
gå i land

se från
annat håll

trötta
på gränskontroll

vi doppar fötter
i vattenvåta
saltstänk

njuter
sträcker rötter
rakt ner i solblänk

gör spår i sanden
i långa rader

i handen
bär vi
sandaler

målar fot
och vader

av våta öknar
torra hav

sandiga fötter
är vår kust

möte
utan krav

våra rötter
är vår lust

där hav
är strand

strand
är hav




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-30 22:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren