Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bröderna Brööl diskuterar sallad

 

- Banan är en sorts frukt.

- Nej, banan är ett bär som tillhör växtfamiljen Musa men kallas i dagligt tal för frukt, brukar ju ligga i fruktdisken på Servus iaf men skit i det, nu tänker jag ta och åka ner på byn och handl...

- Då borde det heta bananbär alltså, alla bär har ändelse- bär, blå, slån, vin, björn o.s.v, korrekt?

- Nej, inte riktigt så enkelt, lingon t.e.x, vi brukar ju inte säga lingonbär men det har sina orsaker, lingon är nämligen ett ris men det är själva risets bär vi kallar just lingon, men jag måste ivä...

- Är tomater bär eller ris då? För nån grönsak är den väl inte med ditt resonemang, nå?

- Nej, just det, tomat är faktiskt en frukt, tro't eller ej men affäre...

- Oliver då? De där äckliga nötterna, eller vad är de i din besserwissarmesserschmittiga mästerbästvärld?

- Frukt, oliver är frukt. Punkt. NU SKA JAG HANDL...

- Aubergin då, är det potatis eller makaron...

- Innan jag med ett frukt ansvärt slag sänker dig din nöt så du får potatisnäsa och blir liggande som en risig grönsak ska du höra här:

Aubergin är både bär och frukt, pumpa och zucchini är frukt, gurkjävlarna är frukt, gröna bönor är frukt, paprika och chili är FRUKT!

- ...ähum... då är alltså, äh, åk och handla nu då din bärfis innan dom stänger, kom ihåg att köpa pumpa, gröna bönor och chili så ska vi göra en djävulskt god fruktsallad.   

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Bodingen VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-02 21:19



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Håller med Viksten! Skön aggressivitet och inspirerande
2018-10-04

  Öknens Ros VIP
Vem står på ICA och grubblar om det är bär eller frukt man köper? Kul text!
2018-10-03

  Bodingen VIP
Oj, så man bär sig åt men det får bär eller brist, bär med mig orden på vägen, strax bär det iväg
2018-10-02

  Viksten
Du glömde bärsärk och bärs
2018-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP