Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Droska och Trubbnos

 

Svenska bilars öknamn
några exempel på VOLVOs
PV800 - i skolskjuts tjänst
döptes till "Suggan"

PV544 och Amazon 
samt 140-serien
kallades för
"Hisingetraktorer"

164 obegripligt
vid premiär
nämndes i press
som "Svensk amerikanare"

sedermera 740
namnades "Sosse-container"
262 coupé långsökt för
"Skokartong med basker"

VOLVO sas även vara
en förkortning av
Välter Ovanligt Lätt
Vid Omkörning

nu SAABs förkortning i folkmun
från Sämst Av Alla Bilar
modell 93 "Djungeltrumma"
av tvåtakt bolmade blårök

i efterträdaren 96
tysk FORD-maskin satt
för att fresta köparna sades
"V4, en halv V8"

med pompa och ståt 99:an
visades som "Bredaxlad svensk"
dock brittisk Triumph-motor
Thore Skogman hade en blågul

dessa två nationalskatter
numera i kinesiska händer
där väntar osvensk bilkultur 
förmodligen namn- och färglös
 
 

 




Fri vers (Fri form) av Bodingen VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-11 19:04



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Svenska stoltheter, starka varumärken tyvärr blev de uppköpta.
2024-04-21

    Lena Staaf VIP
När jag skaffade en Ford rynkade min bilmek på näsan och sa: Aldrig en Ford på min gård.
Vad ska vi kalla el-bilarna?
2024-04-12

  Öknens Ros VIP
"Kärt barn" har många namn! ;)
2024-04-12

    Sefarge VIP
Jaa då gick Sverige ändock sin egen
väg! Trots "lillebror" i stora världen
Om Makt-pamparna tagit åt sig
av Gyllenhammars förslag
och inte lill-Gyll kommit
emellan. Hade Volvo
med olja o gas i
ryggen än varit
Norsk-Svenskt
nuförtiden?




2024-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP