Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leendets kultur

Det leende
som täcker
hela ansiktet
svämmar över
av inställsamhet
och karriärsug

är inget leende
utan en karikatyr

det leende
som är inövat
som en social
murbräcka
avsedd för
manipulation

är inget leende
utan en avart

det leende
som är ämnat
att dölja
brister
och svaghet
för att lyfta fram
i en fördelaktig
dager

är inget leende
men ett låst
skåp utan nyckel

men det nakna
leende
som bygger
broar av
läppar
vassa som
knivblad
mjuka som
nyfångad
strömming

skiljer på sak
och person
av fundamental
respekt

fiskbensstruktur
nystekt
färsk tillit






Fri vers av Petter Wingren
Läst 240 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-03 07:05



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Välskaldat om leendets avarter, kontrasterat mot det nakna leendet - här klätt i märgfulla metaforer för
äkthet. Nystekt färsk tillit - helt underbart! Undrar om det var medvetet val att placera ett symmetriskt ord som tillit sist efter färsk. Associerar till färsk fisk - ordet tillit ser topografiskt ut som fiskbensstruktur!
2018-10-27

  Gunnar Hilén VIP
Kanon !
2018-10-04

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt att ta till sig och fundera över. Endast äkta leende är värt något. Och ska slösas med.
2018-10-03

  Viksten
Fantastiskt bra text
Imponerande
2018-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren